PA

PA’s egenskaber gør det til det mest benyttede konstruktionsmateriale inden for stort set alle industrier.

PA – også kendt som nylon

PA har en god støjdæmpende virkning og sikrer dermed et behageligt miljø samt mindre vedligeholdelse. For eksempel i levnedsmiddelindustrien benyttes PA, da man undgår smøring med olie og undgår forurening af madvarer. PA’s fordel er dets lave vægt samt massefylde og ses derfor ofte i større maskindele.

Ved for eksempel maskinindustrien anvendes PA til lejer, tandhjul, koblinger, wireruller og lignende maskinelementer, hvor slidstyrken og de mekaniske egenskaber er afgørende. PA (delkrystalliseret) er et fantastisk sejt materiale, og er derfor et godt dæmpende element, der udsættes for dynamiske svingninger. Kærvslagstyrken er høj, især ved forhøjet fugtighed. PA termiske egenskaber går fra -40°C til +100°C.

Læs mere om vores services indenfor PTFE-bearbejdning her ›

PA

PA lader sig svejse med alle de kendte svejsemetoder for termoplastiske materialer. Da PA ofte har en mekaniske funktion, hvor en limsamling belastes, bør det udføres omhyggeligt. Til limning af PA mod PA benyttes et opløsningsmiddel indeholdende spåner. Til limning af PA mod stål benyttes oftest en tokomponent epoxylim.

PA er meget bestandigt overfor kemikalier med undtagelse af syre(generelt) og stærke baser. PA optager en del vand, så både de mekaniske og termiske egenskaber forandres. Nylon natur påvirkes af UV. PA er velegnet til brug i kontakt med fødevarer – både til emballage og maskiner.

Certificeringer og standarder ›

PA
PA

PA/nylon foretrækkes bl.a. på grund af følgende fordele:

  • Fin mekanisk styrke og kemisk resistens
  • Velegnet til anvendelse mod ru overflader
  • Vibrationsdæmpende
  • Resistent over for de fleste kulbrinter/opløsningsmidler samt nogle baser
  • Modstandsdygtig overfor slid og har en høj tærskel overfor materiale udmattelse
  • Kan med fordel blandes med andre materialer. Kan ved modificering og forstærkning få en meget høj styrke og stivhed, anvendes til høje temperaturer og få en meget lille friktionskoefficient.

Læs mere om vores PTFE og high-tech plast ekspertise ›

Klar til at købe?

Ønsker du at få fremstillet PTFE-specialdele og maskinkomponenter, er vi klar til at vejlede dig.

Kontakt os ›

Vil du vide mere om PTFE og high-tech plast?

Følg med i vores arbejde, hvis du vil holde dig opdateret omkring PTFE og high-tech plastløsninger.

Følg os på LinkedIn ›

Har du en tegning?

Send din tegning og tekniske overvejelser og få kompetent, faglig sparring af vores eksperter.

Udfyld formular ›

PTFE samler mange alsidige egenskaber i én løsning

Ved at tilføre forskellige additiver som glas, carbon, grafit, bronze, rustfri stål m.v. til den rene PTFE tilpasses egenskaberne, så de passer til de specifikke produktionsmiljøer og brancher. Med PTFE og high-tech plast som vores niche er vi i stand til at analysere komplekse problemstillinger og udvikle den bedste PTFE-compound til jeres applikation.

Læs mere om vores ekspertise her

Reliability isn't expensive, it's priceless