PEEK

Det konstruktionsstabile PEEK tåler ekstreme temperaturer, har en meget lav vandabsorption og lever op til de strengeste krav indenfor fødevareerklæringer.

Et stærkt high-tech plastmateriale

PEEK findes i fire forskellige kategorier med hver sin egenskab: PEEK-1000, PEEK-HPV (sort), PEEK-GF30 og PEEK-CA30. PEEK er især velegnet til bl.a. hårdt belastet lejer, tandhjul hydraulikhjul, pumpedele etc. PEEK er kendt for dets mekaniske egenskaber samt kemiske resistens og levnedsmiddelsgodkendelse gør, at PEEK har et stort anvendelsesområde indenfor maskin-, elektronik, fødevare-, kemisk- og medicinal-teknisk industri.

Materialets sammensætning lever op til EU-direktiver og de amerikanske FDA-regulativer vedrørende plastmaterialets anvendelse i kontakt med fødevarer. Disse kvalifikationer gør materialet populært indenfor medicinal- og fødevareindustrien.

Læs mere om vores services indenfor PTFE-bearbejdning her ›

PEEK

PEEK kan svejses med almindelige metoder som ultralyd og friktionssvejsning – dog skal der tages hensyn til materialets høje smeltepunkt på 343°C ved valg af samlingsmetode. PEEK er svært selvantændeligt og selvslukkende. Materialet er klassificeret V0 og har en meget lav røgudvikling. PEEK opfylder RoHS direktiv. PEEK kan limes med forskellige limtyper som cyanoakrylat, epoxy og silicone. PEEK er resistent overfor næsten alle organiske og uorganiske væsker. Det eneste kendte medie, som vil opløse PEEK er koncentreret svovlsyre. Materialet påvirkes desuden af rygende, koncentreret salpetersyre.

PEEK anvendes bredt i industrielle applikationer. De mekaniske egenskaber samt kemiske resistens og levnedsmiddelgodkendelse gør PEEK særdeles velegnet til; hårdt belastet lejer, tandhjul, snekkehjul, hydraulikdele, pumpedele, slidringe, skrabere og anvendelser indenfor kemisk industri og fødevareindustrien.

Certificeringer og standarder ›

PEEK
PEEK

PEEK’s mekaniske egenskaber:

  • Gode slid- og friktionsegenskaber
  • Meget høj dimensionsstabilitet/ formbestandighed samt bøjnings- og trækstyrke – også ved høje temperaturer
  • Høj stivhed
  • Høj krybebrudsstyrke
  • Høj temperaturbestandighed, kontinuerligt (arbejdstemperatur mellem ÷60°C op til 250°C)
  • Meget stor strålingsbestandighed mod både røntgen- og gammastråler
  • Stor kemikalie resistens
  • Stor hydrolysebestandighed
  • Gode elektriske og dielektriske egenskaber for standardkvalitet

Læs mere om vores PTFE og high-tech plast ekspertise ›

Klar til at købe?

Ønsker du at få fremstillet PTFE-specialdele og maskinkomponenter, er vi klar til at vejlede dig.

Kontakt os ›

Vil du vide mere om PTFE og high-tech plast?

Følg med i vores arbejde, hvis du vil holde dig opdateret omkring PTFE og high-tech plastløsninger.

Følg os på LinkedIn ›

Har du en tegning?

Send din tegning og tekniske overvejelser og få kompetent, faglig sparring af vores eksperter.

Udfyld formular ›

PTFE samler mange alsidige egenskaber i én løsning

Ved at tilføre forskellige additiver som glas, carbon, grafit, bronze, rustfri stål m.v. til den rene PTFE tilpasses egenskaberne, så de passer til de specifikke produktionsmiljøer og brancher. Med PTFE og high-tech plast som vores niche er vi i stand til at analysere komplekse problemstillinger og udvikle den bedste PTFE-compound til jeres applikation.

Læs mere om vores ekspertise her

Reliability isn't expensive, it's priceless