POM

Materialet anvendes generelt til finmekaniske emner, hvor der kræves en vedligeholdelsesfri funktion, stor styrke, elasticitet og dimensionsstabilitet.

POM er en delkrystallinsk termoplast

POM er let at bearbejde og findes i mange industrigrene, dog primært i maskinindustrien og apparatsektoren. POM anvendes generelt til produktionsemner med et godt udseende eller stærke finmekaniske emner. POM er et stift, hårdt og fjedrende materiale, og trods hårdheden er det kendetegnet ved en høj slagstyrke. Ved lave temperatur falder slagstyrken ikke så meget som PA’s. Krybningstendensen er ikke så udpræget, og POM er derfor ikke så fleksibelt og eftergivende ved stor påvirkning. POM har gode egenskaber som glidemateriale – rimelig lav friktionskoefficient og en god slidstyrke når modglidefladen er glat. Fugtoptagelsen er maksimalt ca. 1% og betyder normalt ikke noget for egenskaberne.

Læs mere om vores services indenfor PTFE-bearbejdning her ›

POM

Levnedsmiddelindustrien anvender POM, idet POM har gode mekaniske egenskaber og er nemt at rengøre, samtidig med at POM ikke bliver påvirket af rengøringsmaterialer. Maskinindustrien bruger bl.a. POM til tandhjul, glidelejer etc. Automobilindustrien bruger ligeledes mange POM-dele og ikke kun i motorrummet, men også kontaktdele, benzindæksler etc. POM bruges til finmekaniske emner, hvor der kræves en vedligeholdelsesfri funktion, stor styrke, elasticitet og dimensionsstabilitet.

POM’s stivhed er stærkt temperaturafhængig og falder kraftigt ved stigende temperatur nær det krystallinske smeltepunkt ved cirka 166°C (POM-C og henholdsvis 175°C ved POM-H). POM anvendes ikke normalt ved temperaturer under -50°C, fordi slagstyrken er meget lav. Ved temperaturer over 85-100°C bør POM ikke anvendes vedvarende, men kan kortvarigt indsættes op til 150°C.

Grundet oxygenindholdet i molekylerne er POM lettere brændbart end PA og PET. Flammen er blå og næsten uden røgudvikling og lugten er stikkende af formaldehyd. POM opfylder RoHS direktivet.

Certificeringer og standarder ›

POM
POM

POM byder bl.a. på følgende mekaniske egenskaber:

  • Rimelige slid- og friktionsegenskaber
  • Gode mekaniske egenskaber
  • Koldflyder ikke – dimensionsstabilitet
  • Bredt temperaturområde ved anvendelse
  • Resistens over for flere kemikalier
  • Udmærket kombination af hårdhed, stivhed og sejhed
  • Bredt temperaturanvendelsesområde
  • Nøjagtighed og dimensionsstabilitet

Læs mere om vores PTFE og high-tech plast ekspertise ›

Klar til at købe?

Ønsker du at få fremstillet PTFE-specialdele og maskinkomponenter, er vi klar til at vejlede dig.

Kontakt os ›

Vil du vide mere om PTFE og high-tech plast?

Følg med i vores arbejde, hvis du vil holde dig opdateret omkring PTFE og high-tech plastløsninger.

Følg os på LinkedIn ›

Har du en tegning?

Send din tegning og tekniske overvejelser og få kompetent, faglig sparring af vores eksperter.

Udfyld formular ›

PTFE samler mange alsidige egenskaber i én løsning

Ved at tilføre forskellige additiver som glas, carbon, grafit, bronze, rustfri stål m.v. til den rene PTFE tilpasses egenskaberne, så de passer til de specifikke produktionsmiljøer og brancher. Med PTFE og high-tech plast som vores niche er vi i stand til at analysere komplekse problemstillinger og udvikle den bedste PTFE-compound til jeres applikation.

Læs mere om vores ekspertise her

Reliability isn't expensive, it's priceless