moulding

Vi har 100 % styr på samtlige led i produktionsprocessen

Moulding

PTFE fra egen Moulding-afdeling

Acoplastic råder over den suverænt bedste teknik til fremstilling af kvalitetsløsninger i PTFE. Med egen Moulding-afdeling har vi 100 % styr på samtlige led i produktionsprocessen, og kan forædle dit produkt på et meget højt niveau.
Råvarerne indkøber vi fra verdens mest innovative leverandører på området – afhængig af krav til specifikationerne.
Foruden kompounds til egenproduktion leverer vi også PTFE til salg som halvfabrikata, fx Acoflon® (vores eget varemærke) samt PTFE smørepasta efter opgave. Grundet en høj produktionskapacitet er vi altid leveringsdygtige, og kan klare selv de største ordrer.

250 recepturer – de fleste kundespecifikke

Hos Acoplastic fremstiller vi selv PTFE “råvarerne”. Fortæl os hvilke egenskaber, dit emne skal have, så sammensætter vi den receptur i PTFE, som løser opgaven bedst. Det gør vi bl.a. ved at tilføre forskellige tilsætningsstoffer som glas, kul, carbon fibre, keramik, ekonol og grafik eller metalliske komponenter som rustfrit stål og bronze. Gennem de sidste 47 år har vi udviklet over 250 recepturer, som hver især opfylder et nøje defineret formål.

Moulding og Sintringsprocessen gør PTFE materialet klar til bearbejdning

Ved moulding sammenpresses det leverede PTFE pulver under højt tryk for at tætne materialet og gøre det klar til sintring. Præcis processtyring under moulding er med til at sikre kvaliteten og forhindrer revnedannelser i det færdige materiale.
Der anvendes både hydraulisk og isostatisk presning i vores moulding-afdeling, hvilket sikrer den højeste produktivitet og kvalitet.

Sintring er en proces, hvor det sammenpressede PTFE opvarmes og ”sammensmeltes” til den færdige råvare; klar til bearbejdning. Hele forløbet styres og overvåges nøje, da den optimale struktur i PTFE materialet opnås ved korrekt afkøling gennem det krystallinske område. Ved yderligere at holde temperaturen i en længere periode ved bestemte temperaturer kan de sidste rest-spændinger fra moulding processen fjernes.

Vores erfaring og knowhow indenfor moulding og sintring sikrer et formstabilt råmateriale som muliggør produktion af slutprodukter med små tolerancer og høje krav.

Acoplastics produkter:

  • PTFE moulding – stænger, rør og plader – halvfabrikata
  • ACOFLON® (eget brand i PTFE) – isostat / hydraulisk presset og bearbejdet PTFE
  • Virgin PTFE, modificeret PTFE og PTFE 2 komponenter eller flere, fx PEEK / PTFE

Læs mere om vores forskellige PTFE og produkttyper her!

  • Kontakt vores salgsingeniører for at få et bud på netop din PTFE-løsning

Brug vores kontaktformular, ring 49 25 21 60 eller send en mail til info@acoplastic.dk