untitled

Acoplastics eget PTFE brand hedder Acoflon® og fremstilles af syntetisk fluoropolymer også kendt som Polytetrafluoroethylen og Teflon®.

PTFE – en syntetisk fluoropolymer

også kendt som Polytetrafluoroethylen og Teflon®

PTFE er et stærkt og fleksibelt materiale, der er ideelt, når du skal fremstille produkter, hvor der stilles høje krav til materialets egenskaber.

Acoplastic producerer og leverer PTFE i flere forskellige former. Hos os kan du derfor både finde:

Vi producerer og leverer PTFE i den form, du ønsker til både ind- og udland.

Skal vi levere din PTFE-løsning? Klik her for at gå til kontakt

Hvad er PTFE?

PTFE er en forkortelse af Polytetrafluoroethylen, der er en syntetisk fluoropolymer af tetrafluoroethylene. Materialet har et utal af anvendelsesmuligheder. Derfor er det ret så populært for dem, der skal producere produkter, der skal kunne klare lidt af hvert. Nogle af fordelene ved materialet er, at det ingenting kan. Det er der, den store styrke ligger. Du kan hverken brænde eller smelte det. Til manges glæde er der heller ikke noget, der kan sidde fast på det. Derfor bruger man tit det materiale på stegepander.

Få mange unikke egenskaber samlet i én løsning

PTFE blev opdaget af DuPont ved en tilfældighed i 1938. De var derfor også de første, der kommercialiserede PTFE under varemærket de fleste i dag kender. Nemlig: Teflon®.

Der findes flere former for flouropolymerer, men PTFE er den mest ”fluorinerede”. Materialet har derfor også flere unikke egenskaber. Du vil derfor med materialet opleve:

  • lav friktion
  • høj kemisk resistens
  • slip-let funktionen (jf. Teflon®)

Disse er egenskaber der sjældent overgås af andre materialet. Specielt når det skal findes i ét og samme materiale.

Eget brand – PTFE Acoflon®

Acoplastic har siden sin start i 1968 primært været kendt for vores kvalitetsprodukter inden for PTFE. Vores eget brand hedder Acoflon®, og siden 2016 har det haft sin egen varemærkeregistrering.

Acoflon® er fremstillet i overensstemmelse med reglerne for god fremstillingspraksis, EC/2023/2006 og sporbarhedssystemet EC/1935/2004. En række af vores Acoflon® produkter overholder desuden det amerikanske FDA regulativ. Det betyder, at produkterne kan anvendes i direkte kontakt med fødevarer og medicinalprodukter.

Specialfremstillede PTFE-produkter

I dag tilbyder vi også at fremstille PTFE-produkter efter vores kunders ønskede former og størrelser.

Vi tilbyder blandt andet PTFE halvfabrikata i form af:

  • PTFE compounds
  • PTFE rør
  • PTFE stænger
  • PTFE plader

Vi udvikler, specialfremstiller og bearbejder også kundespecifikke emner i PTFE såsom maskindele, membraner, tætninger, O-ringe, bælge mm.

Vi tilbyder også isostatisk og hydraulisk presset PTFE samt drejning og fræsning i PTFE materialer.

Skal vi fremstille dine PTFE-produkter?

Ønsker du at vide mere om vores PTFE-produkter? Eller vil du gerne høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig videre? Så tøv ikke med at kontakte os.

PTFE

PTFE Teflon