om-acoplastic

Udviklingen af PTFE løsninger har en lang og spændende historie – og Acoplastic har været med siden 1969
Acoplastics mission er at tilføre din virksomhed en særlig konkurrencefordel gennem udvikling af løsninger i PTFE og konstruktionsplast.

Vores historie

Nicheproduktion og eksperimenter med PTFE

Det hele startede i 1969 med nogle maskiner fra DTI (Dansk Termoplastisk Industri) og nogle kunder, der af strategiske årsager lå udenfor deres regi. Under ledelse af stifteren Kjeld Aaby Pedersen voksede Acoplast, der dengang også anvendte undernavnet Advanced Construction Plastics, sig hurtigt større og begyndte at eksperimentere med PTFE (Polytetrafluorethylen). Resultatet blev en visionær nicheproduktion i området omkring Helsingør. I en årrække stod kemiingeniør Oscar Laut bl.a. for systematisering og udvikling af mange af de i dag anvendte recepturer indenfor PTFE.

Opdyrkning af nye produktområder

Virksomheden flyttede i 1988 til fabriksbygningen på Løvdalsvej 5 i Helsingør. Det gav plads til at supplere produktionen af kritiske maskindele med PTFE coatede overflader på forskelligt maskinudstyr. Denne del af produktionen blev dog nedlagt igen nogle år senere.

Selvejende fond indfører ny teknologi

Den 11. marts 1997 døde Kjeld Aaby Pedersen, og Acoplastics fremtidige konstruktion og eksistens blev sikret gennem oprettelse af en selvejende fond. Virksomheden fortsatte sin ekspansion med videreudvikling af kritiske maskinkomponenter til dansk og udenlands industri – primært indenfor PTFE. Denne fase blev desuden kendetegnet ved sideløbende indførelse af moderne ledelsesprincipper og moderne teknologi, bl.a. produktionsrobotter, produktionsstyringssystemer og kvalitetssystemer.

Internationalisering og udbygning

I forbindelse med den omfattende ændring af virksomheden i begyndelsen af årtusindskiftet skiftede Acoplast navn til det mere internationale Acoplastic A/S – dog fortsat med undernavnet Advanced Construction Plastics. Siden har vi løbende udvidet vores produktionsareal og købte derfor i 2012 naboejendommen Løvdalsvej 7A, hvor det meste af administrationen flyttede til.

I 2018 flyttede vi hele produktionen til Bjergvang 2 i Espergærde, samtidig med at vi overtog dele af Parker Hannifins produktion. Dette giver os plads og råderum til at fortsætte vores vækst, og gør det bl.a. muligt at udvide produktionen yderligere med avanceret maskineri og flere medarbejdere.

Acoplastic står i dag – med en erfaren medarbejderstab og det sidste nye indenfor produktionsudstyr og systemer – godt rustet til fortsat at betjene dansk og udenlandsk industri med kritiske maskinkomponenter i primært PTFE, PEEK og øvrige High Tech materialer.

Business cases for din branche

Står du med en konkret problemstilling eller ønsker du en mere bred information om anvendelsen af PTFE eller konstruktionsplast inden for dit område? Så har vi med stor sandsynlighed allerede den nødvendige viden og erfaring fra tidligere projekter, som kan bringe dig videre i processen. Du er altid velkommen til at trække på vores rådgivning – helt uforpligtende.

Kontakt vores salgsingeniører på tlf. 49 25 21 60 eller info@acoplastic.dk og find ud af, hvad vi kan hjælpe dig med.

Hør mere om vores løsninger – brug vores kontaktformular eller rekvirer en businesscase.